5.2.19

Head uut “Kollase Sea” aastat!




Hiina kalendri järgi algab 5. veebruaril 2019 Kollase Maa Sea aasta, mis kestab 24. jaanuarini 2020.
Legendi kohaselt sai Hiina kalender alguse, kui legendaarne Nefriitkeiser lasi loomadel võidu joosta, kuid võidu said vaid 12 esimest looma. Esikohale tuli Rott, kuid viimase 12. koha sai Siga, keda see võidujooks eriti ei huvitanud. Nii nagu Hiinas, on veel paljudes riikides ütlus «laisk nagu siga».
Siga on 12 loomast koosnevas kalendris viimane märk, mis tähendab seda, et enne järgmise loomaringi algust on aeg teha kokkuvõtteid ja lõpetada pooleliolevat, kuid samas õige aeg ka elu nautida. Siga on elunautleja ja ei ole head tuju tekitavatest asjadest kunagi ära öelnud.
Siga seostatakse aususe, usaldusväärsuse, pühendumuse, tolerantsuse, häbelikkuse, helluse, lahkuse, kuid samas ka impulsiivsusega, sest vahel võivad isegi kenad roosad põrsad metssigadeks muutuda. Ja siis ei taha mitte keegi sea kihvade ette jääda. Seale meeldib teadmisi koguda, end proovile panna ja edu saavutada. Nad lasevad oma intelligentsil särada. Selle märgi esindajad sobivad nii humanitaartööle, kuid ka pangandusse, õigusteadusesse kui meelelahtusse. Seega peaks Sea aasta võnked olema üldjoontes sellised nagu on seale omased jooned. Siga klapib kõige paremini Kitse, Jänese ja teise Seaga, kuid kui tema soovid ja ambitsioonid kattuvad mõne teise märgiga, siis saab ka nendega hästi läbi. Nüüd algav aasta on Maa Sea aasta, mis tähendab seda, et enamik märke on kahe jalaga maa peal. On nii tööd, kuid ka pidu ja pillerkaari nagu elus ikka. Võrreldes eelmise, Koera aastaga on stabiilsust rohkem. Kollast seostatakse hiina kultuuris keiserlikkuse ja võimuga, Kollane Maa Siga kannab endas samuti võimuomadusi, kuid mahendatud kujul. Kollane on ka raha ja kulla sümbol, seega peaks kõikide loomamärkide esindajatel olema raha stabiilselt, mõnel ka varasemast rohkem. Kollane on ka kevade ja uuestisünni värv. Hiina keeles tähistatakse 2019. aastat hieroglüüfiga «ji hai», mis tähistab taevast koos maaga. Sellest ka väljend, et on Maa Sea aasta. Ennustajate sõnul ei ole mitte ükski hiina kalendri looma-aasta täielikult hea või halb, igas aastas on oma positiivsus ja negatiivsus. Mis puudutab aga Sea aastat, siis sel aastal on hea tegeleda kõige sellega, mis puudutab maad, vundamenti ja alust. Mida tugevam see on, seda parem. Siga on loom, kes on seotud maaga ja maas tuhnimisega. Samas ei sobi maa ja vesi kokku, kuna vesi kas valgub maa sisse, voolab maa sees, tekitades maa vajumist või ujutab maa üle. Idamaa ennustajate arvates on selle tõttu Sea aastal keskmisest rohkem veeõnnetusi, üleujutusi ja võimalik, et isegi tsunamisid. Nefriitkeisri loomade võidujooksu legendi kohaselt sai võidu Rott, talle järgnesid Härg, Tiiger, Jänes, Draakon, Madu, Hobune, Lammas, Ahv, Kukk, Koer ja lõpuks Siga.

Kommentaare ei ole:

UUS KODULEHT

  Ühinenud Kehtna valla raamatukogudel on uus ühine koduleht: https://www.raamatukogud.kehtna.ee/ Seega siinsesse blogikeskkonda enam uut in...