8.11.10

Põhjamaade raamatukogunädal 2010: Maagiline Põhjala

Juba 14. korda toimuv nädal täis ettelugemisi, näitusi arutelusi jms kannab pealkirja "Maagiline Põhjala". Põhjala saagad ja mütoloogia on oluliselt mõjutanud põhjamaade tänapäeva fantaasiakirjandust. Karm loodus, pimedus ja äng kujundasid müstikal põhineva jutustamisstiili, mille abil vestjad püüdsid selgitada üleloomulikke loodusnähtusi.
Põhjamaade fantaasiakirjanduse maailmas elavad trollid, muumid, nõiad ja haldjad. Äratuntavalt põhjamaise loomu ja välimusega ebamaised olendid, kes elavad metsades, koobastes, kivides, puudes ja kaljudes.
Raamatukogunädala eesmärk on alati olnud tutvustada Põhjala kultuuriruumis levinud jutustamistava ja neid häid lugusi, mida inimesed on aegade algusest videvikutundidel üksteisele pajatanud. Selle aasta etteloetavate tekstide abil püütakse leida seoseid põhjamaade algupärase kirjanduse ja nüüdisaegse fantaasiakirjanduse, müütide ja tegelikkuse, mineviku ja oleviku vahel.
Sellel aastal on korraldajad valinud ette lugemiseks järgmiste autorite tekstid: A.S Magnason Islandilt, J.A. Lindquist Rootsist ja L. Kaaberbol Taanist.

Kommentaare ei ole:

UUS KODULEHT

  Ühinenud Kehtna valla raamatukogudel on uus ühine koduleht: https://www.raamatukogud.kehtna.ee/ Seega siinsesse blogikeskkonda enam uut in...